Siirry suoraan sisältöön

Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Lainani eräpäivä oli eilen. Onko mitään tehtävissä vai menetänkö lainanvakuuteni?
Eräpäivän jälkeen on kuukausi aikaa hoitaa laina. Tämän jälkeenkin on mahdollisuus hoitaa laina kunnes se on myyty. Rahallisesti on kuitenkin järkevämpää suorittaa lainamaksut viimeistään tämän varokuukauden aikana, sillä sen jälkeen lisätään lainamaksuihin huutokauppavalmistelumaksu. Erääntyneistä lainoista emme lähetä automaattisesti muistutuskirjettä.

Minulla on työni puolesta vaikeuksia ehtiä toimistonne aukioloaikana uusimaan lainaa, voinko suorittaa lainamaksut muuten?
Voit antaa panttikuitin ystävällesi joka käy puolestasi maksamassa lainamaksut ja toimittaa uudistetun panttikuitin takaisin. Toinen vaihtoehto on pyytää meilta tili- ja viitenumero ja maksaa pankin välityksellä. Panttilainan voi myös ystäväsi lunastaa, tällöin lunastusta varten tarvitaan rahan ja panttikuitin lisäksi lunastajan henkilöllisyystodistus.

Kuinka suuri määrä lainanvakuuksia päätyy huutokauppaan? Mitä tapahtuu huutokauppatuloille?
Huutokauppaan päätyvien lainanvakuuksien määrä on vähäinen, vain noin kolme prosenttia lainoista päätyy hoitamattomana huutokauppaan. Näistä on yleensä annettu liikaa rahaa ja niistä saatava hinta ei aina kata edes lainapääomaa. Jos myydystä lainanvakuudesta on jäänyt rahaa yli lainanpääoman ja kustannusten, voi lainanottaja lunastaa tämän ylijäämän vuoden kuluessa myyntipäivästä.

Hukkasin kultaisen ranneketjuni eräänä iltana. Voisiko joku tuoda sen panttiin?
Jokaisen asiakkaamme tulee todistaa henkilöllisyytensä lainaa hakiessaan. On epätodennäköistä, että tapauksissa jossa ihminen tietää tuotteen saannon (millä tavalla on saanut) olevan epäselvä, toisi sitä lainanvakuudeksi omalla nimellään.

Kuka käyttää panttilainan palveluita?
Asiakkaitamme ei voi ryhmitellä iän, sukupuolen tai elämäntilanteen mukaan. Heitä löytyy kaikista ryhmistä. Kaksi yhteistä tekijää kuitenkin löytyy: panttilainan asiakas omistaa lainanvakuudeksi kelpaavaa irtainta omaisuutta ja tarvitsee väliaikaisesti käteistä. Toki tuotteita (es. kultakorut ja aseet) voi tuoda säilytettäväksi esim. lomamatkan ajaksi ja saada samalla lisän lomakassaan.

Laitoin panttikuittini hyvään talteen enkä löydä sitä. Miten voin uusia panttilainani?
Panttikuitin kadotessa on hyvä tehdä katoamisilmoitus toimistoomme. Katoamisilmoituksen tekemisestä täytyy odottaa yksi kuukausi ennen kuin panttilainaa voidaan uusia tai lunastaa, ellei eräpäivä ole mennyt umpeen